Sunday, December 12, 2010

Old St. Lucia

På tisdag morgon kommer alla maljorkiner sitta med sin morgon kaffe och läsa morgonbladet om gårdagens Lucia firande av oss svenskar från svenska skolan. Här på Mallorca uppskattas våra framträden stort! När vi har det stora luciatåget på kvällen går vi igenom stan på gator som är spärrade från bilar så att vi ska kunna knalla där. Och vid sidorna trängs från guiris till spanjorer för att få se en skymt av oss. Sedan ställer vi oss på Plaza cort, ett stort torg och sjunger. Där bland publiken står även Mallorcas borgmästarinna och likaså som Sveriges Kungs syster, Prinsessan Birgitta. Lucian får en gåva av borgmästarinnan som är ett armband med något katolskt kors på. Sedan bjuds det på tjock choklad och bakverk och så klart lyckas någon alltid spilla på sin vita klänning.
Vi ser verkligen ifram emot morgon dagen och håller tummarna på att det blir fint väder och inte blåsigt, då släcks ljusen eller att det regnar för då blir det inomhus.

Dessa bilder är urklipp från tidningar från när jag Laura var Lucia år 2007. Det är alltid den som är skolans äldsta tjej elev och som inte har varit som blir Lucia och då var jag bara 12 år :O!
Det var verkligen super kul att vara det och alla dessa fotografer som sprang framför en för att fota, haha då kände man sig allt minnsam som en kändis :P

No comments:

Post a Comment